Over Botshelo

Botshelo is een kinderdagverblijf waar alleen Engels gesproken wordt met de kleinste kinderen. Botshelo ligt op ongeveer 2.5 uur rijden van Boithuto af, in een klein dorpje.

William, de schoonzoon van de eigenaresse had ons zelf benaderd voor hulp. En wat voor ons een grote aangename verrassing was, is dat hij een oud-leerling is van onze school Boithuto. Botshelo is een kinderdagverblijf opgezet door een voormalige lerares. Er worden vooral kinderen opgevangen van families die het niet breed hebben. Ze vragen als vergoeding aan de ouders daarom ook alleen het bedrag van de maaltijd, die de kinderen in de middag krijgen. De medewerkers bij het kinderdagverblijf werken daar dus ook op vrijwillige basis.

Er zitten nu ongeveer 60 kinderen van 0 tot 5 jaar op het kinderdagverblijf. De kinderen worden vermaakt door (Engelse) liedjes te zingen en Engels te leren. De lerares spreekt alleen Engels met de kinderen, ook al zijn ze zo klein. Britt was dus ook erg verrast toen een meisje van vier jaar oud haar naam kon zeggen, haar leeftijd kon zeggen, alle dagen van de week kon zeggen in het Engels en alle maanden van het jaar. Naast natuurlijk de liedjes die ze kunnen zingen in het Engels waarbij ze al hun lichaamsdelen aanwijzen. Dit alles maakt dit kinderdagverblijf geweldig. Wij hadden zo veel bewondering voor hun spirit en ambities en willen graag helpen.


De nieuwste foto’s

IMG_7843-1024x683

Afbeelding 2 van 10


Wat hebben we bereikt?

Op Botshelo hebben we in 2019 en 2020 een extra gebouw gerealiseerd waardoor les gegeven kan worden in een andere ruimte dan waar de kinderen slapen en eten. Ook is er een speeltuin gerealiseerd, hebben we gezorgd voor speelgoed en kleertjes voor de allerarmste families en is de toiletgroep opgeknapt.

 


Toekomstplannen

Een grote wens van Botshelo is om de keuken te verbeteren, dit project staat hoog op onze verlanglijst. Gevolgd door het realiseren van een eigen waterbron.